Reprezentăm Romania la competiția Solar Decathlon Europe 2019

5 martie 2019

Competiția Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de arhitectură și inginerie la nivel internațional ce se adresează universităților din întreaga lume. Fiecare echipa participantă formată din studenți trebuie să proiecteze și sa construiască un prototip de casă solară independentă energetic. Suntem una dintre cele 16 echipe calificate la aceasta competiție și astfel, vom proiecta și construi un prototip de casa pe care o vom transporta in iulie 2019 în Szentendre,Ungaria. Casa va fi supusă la următoarele 10 probe:

Orașul Szentendre, Ungaria a fost selectat ca locație pentru Solar Decathlon Europe 2019. Cu un bogat patrimoniu arhitectural și cultural, Szentendre este situat pe malul Dunării, nu departe de capitala țării ,Budapesta.

Solar Decathlon Europe 2019 va pune accentul pe simularea renovării clădirilor existente folosind tehnologii moderne și o combinație de materiale moderne și reciclate, concentrându-se în același timp pe confortul interior, designul gândit pentru patru anotimpuri ,dar și pe calitatea arhitecturală în integrarea noilor tehnologii și materiale.

Over4