Despre noi

Prezentare video

Istoric

In acest an se implinesc 67 de ani de la crearea (octombrie 1949) in Romania, la Institutul de Constructii Bucuresti, a invatamantului tehnic superior care formeaza ingineri in domeniul (profilul) Instalatii, din cadrul domeniului fundamental Stiinte ingineresti.
Facultatea de Instalatii ofera doua specializari acreditate, respectiv Instalatii pentru constructii si Instalatii si echipamente pentru protectia atmosferei. Din anul 1952 exista si cursuri la invatamantul seral iar din anul 1994 cursurile de zi ale specializarii de Instalatii pentru constructii se pot urma integral si in limba franceza, prin colaborarea facultatii cu Departamentul de Inginerie in limbi straine si comunicare din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.
Dezvoltarea domeniului, corelata cu buna pregatire oferita la nivel de licenta inginerului de instalatii, au condus la existenta unei solicitari deosebite de absolventi din partea angajatorilor. In prezent, absolventii Facultatii de Instalatii sunt urmariti de firme inca de pe bancile facultatii, iar salariile pe care le obtin sunt atractive. In plus, profesia permite crearea de firme proprii, pentru care pregatirea manageriala din facultate ofera cunostiinte solide.

(Fatada istorica din caramadia)

 

Dotari facultate

 

Campus tei

Retelele de calcul din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti permit tuturor studentilor utilizarea celor mai noi metode de calcul si software tehnic existent pe piata in momentul actual.
Tot in Campusul Tei se gasesc atat caminele si cantina Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti cat si cabinetul medical, unde studentii beneficiaza de ingrijire medicala gratuita.

Sala de sport a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti permite studentilor universitatii desfasurarea activitatilor de educatie fizica si sport din cadrul planurilor de invatamant ale facultatilor, iar in timpul ramas disponibil in afara activitatilor de baza in sala de sport pot fi organizate activitati si jocuri sportive, antrenamente, fitness si aerobic.

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti dispune de o editura proprie, Editura Conspress acreditata de CONSILIUL NATIONAL AL CERCETARII STIINTIFICE DIN INVATAMANTUL SUPERIOR. In cadrul editurii se tiparesc cursuri universitare, tratate, lucrari ale simpozioanelor si conferintelor sustinute in universitate, culegeri de probleme, lucrari de laborator si indrumatoare de proiectare precum si Buletinele Stiintifice ale Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.