Activități extracurriculare

ACTIVITATI PROFESIONALE

SAPTAMANA  STUDENTULUI LA CONSTRUCTII  

Scop:   Oferirea studenților de la UTCB  posibilitatea de a (corela cunostintele obtinute theoretic cu cele dobandite practice) se forma profesional cat mai complet.
Durata:   o saptamana
Rezumatul proiectului:   In urma unui sondaj efectuat intre studentii UTCB, s-a  identificat ca cea mai mare problema a pregatirii profesionale a actualilor studenti, viitorilor ingineri, este lipsa orelor de pregatire practica si a vizitelor pe santier, motiv pentru care s-a initiat proiectul “SAPTAMANA  STUDENTULUI LA CONSTRUCTII”.

SAPTAMANA  STUDENTULUI LA CONSTRUCTII  isi propune sa ofere oportunitatea studentilor de a se forma corect dpdv profesional, completand cunostintele insusite in scoala, urmand sa iasa  mai pregatiti pe piata fortei de munca.

In cadrul proiectului SAPTAMANA STUDENTULUI LA CONSTRUCTII participantii au parte de: vizite pe santier, cursuri  de instruire(MiTek, Graitec, Nemetschek), competitii sportive( fotbal, baschet, sah), evenimente culturale, prezentari de echipamente si tehnologii revolutionare (modern), toate acestea incheindu-se cu o petrecere studenteasca.

SAPTAMANA STUDENTULUI LA CONSTRUCTII este cel mai mare si complex proiect de acest gen derulat in vreo universitate  cu profil tehnic din Romania.
Grup tinta: Studentii Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.
Beneficiari: Directi-Studentii Universitatii Tehnice de  Constructii Bucuresti
Indirecti -UTCB, prin imbunatatatirea performantelor scolare  a studentilor datorata intelegerii  mai avansate a fenomenelor si procedeelor tehnologice, in urma realizarii unei conexiuni exacte intre (cunostintele) teoretice si practice.
– Angajatorii, prin cresterea nivelului (pregatirii) absolventilor

Obiective

 

 

REHAU continua actiunile in “SAPTAMANA STUDENTULUI LA CONSTRUCTII”

Campanii de Recrutare

Cum “toamna se numara bobocii”, la inceputul fiecarui an universitar derulam o campanie de recrutare pentru studentii din UTCB pentru a largi echipa ASCB.
Se organizeaza  doua campanii de recrutare pe an, in mai si octombrie.

Saptamana ASCB-istului

Dupa campania de recrutare, pentru a-i face pe noii membrii sa se integreze, formam echipe de 10 persoane, coordonate de catre un membru vechi al asociatiei, pe post de mentor care organizeaza diverse activitati care sa-i integreze pe noii membrii si sa se cunoasca intre ei.
Saptamana se finalizeaza printr-un teambuilding, unde se organizeaza workshop-uri, diverse joculete, traininguri dar bineinteles distractia este pe primul loc. Asa ca va asteptam sa va alaturati echipei!

Organizata cu scopul de a-i face pe cei inscrisi in campania de recrutare din octombrie sa se cunoasca si sa se integreze in A.S.C.B.

Scoala de formare A.S.C.B.- Ed. I

Rolul educatiei nonformale este din ce in ce mai important in societatea actuala, asa ca A.S.C.B. vine in intampinarea nevoii de formare pluridisciplinara a studentilor din U.T.C.B. cu o serie de traininguri necesare unei bune desfasurari a oricarei activitati.
Cursuri de educatie nonformala in urmatoarele domenii: Public Speaking, Leadership, Lucru in echipa.
Parteneri : Complex Cultural si Sportiv  Studentesc Tei
Participanti: 50 de studenti din cadrul U.T.C.B.

Premiile Profesionale Carpatcement

Concurs anual organizat de catre Carpatcement, in parteneriat cu A.S.C.B., are drept scop testarea cunostintelor despre beton ale studentilor din facultatile FCCIA si CFDP.

Parteneri: U.T.C.B. si Carpatcement
Participanti: 60 de studenti din cadrul FCCIA si CFDP
Concurs de testare a cunostintelor despre beton.

 

 

ACTIVITATI CULTURALE

I de la Iran

„I de la Iran” (2014) al regizoarei Sanaz Azari este programat in sectiunea Focus: Orientul Apropiat. In spatele usilor inchise ale unei clase dintr-o scoala din Bruxelles, Sanaz invata sa scrie si sa citeasca in limba persana. Pe banca se afla un manual din vremea Revolutiei Islamice. In fata ei se afla o tabla pe care profesorul ei, un iranian carunt, si el exilat, scrie meticulos cuvinte si propozitii care devin o poarta spre istoria si cultura Iranului.

Filmul va fi proiectat in prezenta regizoarei miercuri, 23 martie, la ora 20 :30, la Cinema Union si joi, 24 martie, la ora 18 :00, la Cinema Elvira Popescu.

„Coup de foudre” (2014) semnat de regizorul Christophe Reyners este programat in sectiunea Ochiul vanat al dragostei noastre. Cinci femei tinere ale caror traiectorii de viata le-au adus intr-un adapost prezinta cinci povesti de dragoste dramatice.

Filmul va fi proiectat joi, 24 martie, la ora 18 :00, la Cinema Union si sambata, 26 martie, la ora 16 :00, la Cinema Elvira Popescu.

Programul complet al festivalului si informatii despre bilete sunt disponibile pe site-ul:
www.oneworld.ro

Plus d’informations : Gabriela Dobre, gabrielawbb[at]rdsmail.ro, et tél.: +40 21 314 06 85.

Saptamana Limbilor Straine

Departamentul de Limbi Straine si Comunicare (D.L.S.C.) din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti organizeaza Saptamana Limbilor Straine.
Ajunsa la editia aniversara de 20 de ani, SLS isi propune si in acest an sa stimuleze interesul studentilor pentru cunoasterea limbilor straine studiate in universitate, precum si a culturilor tarilor in care se vorbesc limbile respective.
Un aspect important al succesului il reprezinta varietatea activitaților organizate: expozitii de postere; seri culturale; vizionari de filme; piese de teatru in limbi straine; sesiuni stiitifice; workshopuri si prezentari; preparate „multilingvistice”; concurs de traduceri (engleza, franceza, germana, spaniola); concurs Treasure Hunt; concurs Francophonies.

 

Festivalul de film „Bufnita din Tei”

Un geniu al regiei de teatru ?i film, Silviu Purcarete, un film ce prezinta o poveste cu totul ?i cu totul aparte, un film ce iese din tiparele ultimilor ani.
Locatie: Sala de sport F.C.F.C.D.
Parteneri: U.T.C.B. Si Actoriedefilm.ro
Undeva la Palilula – Trailer

 

 

O primavara insorita

Proiect ce marcheaza venirea primaverii si in cadrul caruia daruim doamnelor si domnisoarelor din UTCB un martisor floral. Anul acesta am daruit 1000 de buchete de ghiocei si 400 de fire de lalele.

Concurs de cultura generala

Pentru ca viitorii ingineri trebuie sa aibe si o cultura generala, anual organizam un concurs pentru a-i premia pe cei mai culti studenti din UTCB, printr-o serie de intrebari din diverse teme. Cunostintele dobandite pe bancile facultatii nu sunt neglijate.

Patreneri: U.T.C.B.
Participanti: 80
Interbari de cultura generala din mai multe domenii

Simpozionul „Maestrul Neofit” – 2013

Anual “adunam” problemele studentilor si teme de actualitate si le dezbatem in cadrul simpozionului cu conducerea universitatii, cadrele didactice si studenti pentru a le rezolva.
Tema principala a simpozionului din 2013 a fost “Codul Studentului” implementat in anul respectiv.

Tema: Codul studentului
Parteneri: UTCB