Realizare foraj geotermal pentru casa solara EfdeN Signature – Invitatie 27.11.2019 si 28.11.2019

26 noiembrie 2019

Maine 27.11.2019 si Joi 28.11.2019 se va realiza un foraj de 100 m adancime in curtea facultatii. In acesta se va introduce un dublu schimbator de caldura care va alimenta cu energie geotermala casa solara EFdeNSignature care in prezent este in curs de re-constructie dupa exceptionalele performante 👏 obtinute la Solar Decathlon DUBAI unde au reprezentat Romania 🇷🇴 la cea mai mare olimpiada de case solare.

Aceasta casa va deveni una de top in eficienta energetica folosind un mix de energii: Geotermala-Solara🌎☀️ si va fi certificata LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) in cel mai scurt timp.

Dorim sa multumim partenerilor REHAU Romania si companiei de foraj GEOSOND (https://www.geosond.com/) fara de care nu am fi putut realiza acest proiect care este coordonat de Prof. Robert Gavriliuc si Conf. Tiberiu Catalina in cadrul centrului de cercetare CEEC (Centrul de Eficienta Energica in Constructii) – www.ceec.utcb.ro (website in curs de actualizare).

Forajul va fi monitorizat din punct de vedere al temperaturilor prin intermediul a 21 de senzori care insumeaza aproximativ 1000 m de cablu termocuplu tip K.

Pentru cei interesati (elevi, studenti, ingineri, cadre didactice) va asteptam la o vizita in timpul procesului de foraj cu explicatii suplimentare.