Deschiderea holului intrării principale de la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor (F.I.I.) din UTCB.

6 noiembrie 2023

La început de an universitar, ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că a fost renovată intrarea principală a Facultății de Inginerie a Instalațiilor.

Închis din luna mai 2015, ca urmare a deteriorării tavanului în urma infiltrațiilor de pe terasa de la etajul I, holul de intrare a beneficiat de o reabilitare complexă, efectuată în regim de sponsorizare 100% de către firma Hidro Top Construct S.R.L. În prima etapă, desfășurată în primăvara 2022, a fost reabilitată și modernizată terasa de la etajul 1, prin hidroizolarea cu materiale de înaltă tehnologie, urmată de refacerea placării și a drenajului.

În etapa a doua, s-a trecut la reabilitarea la interior a holului intrării, prin restaurarea integrală a plafonului, a suprafețelor interioare ale pereților, a treptelor și plintei. În paralel, s-a efectuat modernizarea instalației electrice de iluminat interior și exterior și a tâmplăriei de la intrare. Valoarea totală a contractului a fost de 69000 lei.

In final, un spațiu prețios, cu valoare istorică a fost recuperat pentru reîntregirea arhitecturii localului din Bulevardul Pache Protopopescu nr.66, în beneficiul personalului propriu, al studenților și al oaspeților facultății. Vă invităm să petreceți câteva minute aici. Privind de jos spre treptele și tavanul iluminat, veți simți cu siguranță, ceva deosebit legat de istoria de 75 de ani a Facultății de Inginerie a Instalațiilor din UTCB.

Mulțumim din suflet, sponsorului Hidro Top Construct S.R.L., colegilor care s-au implicat, domnul prof.dr.ing. Sorin Burchiu, domnul ș.l.dr.ing. Mihai Husch și domnul ing. Dan Bușe, administrator F.I.I.
Responsabil de contract, ș.l.dr.ing. Ionuț Sota, prodecan F.I.I.