BULETIN INFORMATIV SARS-CoV-2

10 februarie 2022

Cu două cazuri noi de infecție SARS-CoV-2 în ultimele 48 ore, grupa 5 din seria IIB rămâne în carantină (complet on line) până în data de 6.03.2022. Grupa 6, unde nu mai avem studenți testați pozitiv, continuă în sistem mixt, cursuri on line și aplicații fizic, începând cu data de 02.03.2022. Mulțumim pentru înțelegere și sprijin. Multă sănătate vă dorim!

Extras din HOTĂRÂREA nr. 2 din 07.01.2022 „Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/teritoriile de risc epidemiologic precum și pentru contacții direcți ai persoanelor confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu o durată de:

a) 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu se află în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi de la data confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

b) 5 zile pentru persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, precum și pentru persoanele care au fost confirmate pentru infecția cu  virusul SARS-CoV-2 în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi anterioare datei intrării în țară sau contactului cu persoana infectată.”

La Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, activitățile didactice se desfășoară conform SCENARIULUI 2 (SISTEM MIXT) din hotărârea Senatului UTCB cu numărul Nr. 11441/19.11.2021, cu excepția grupei 1 din anul I, la care, în săptămâna 10-16.01.2022, activitățile didactice se vor desfășura în scenariul integral online.

 1. Ce trebuie să facem atunci când prezentăm simptome caracteristice infecției cu virusul SARS-CoV-2?
  Efectuăm un test rapid antigen. Dacă rezultatul este pozitiv, „2 linii” și suntem:
  • CADRU DIDACTIC sau CADRU AUXILIAR, completăm formularul „Chestionar COVID 19” (durează circa 5 minute) și îl expediem către Secretariatul Facultății de Inginerie a Instalatiilor la adresa: secretariat.instalatii.utcb@gmail.com ;
  • STUDENT, urmăm pașii din Hotărârea CA Nr.582 din 20.01.2022-Anexa-Procedura pentru reprogramarea examenelor în sistem fizic sau online.

Dacă suntem vaccinați cu schema completă sau am mai trecut prin infectarea cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, vom rămâne în izolare 7 zile. Dacă nu ne încadrăm in prima categorie, vom rămâne izolați 10 zile.

 1. Ce trebuie să facem dacă suntem introduși în carantină COVID-19 de DSP sau alte autorități sau aflăm că am intrat în contact direct cu o persoană testată pozitiv la Covid-19?
  • Dacă suntem CADRU DIDACTIC sau CADRU AUXILIAR, completăm formularul „Chestionar COVID 19” (durează circa 5 minute) și îl expediem către Secretariatul FII la adresa: secretariat.instalatii.utcb@gmail.com ;
  • Dacă suntem STUDENT, urmăm pașii din Hotărârea CA Nr. 582 din 20.01.2022-Anexa-Procedura pentru reprogramarea examenelor in sistem fizic sau online.

În situația contactului direct (care înseamnă la mai puțin de 2 m, mai mult de 15 minute și fără să purtăm mască de protecție medicală sau FFP2) carantina este de 5 zile pentru persoanele vaccinate cu schema completă sau care au trecut prin boală în ultimele 180 zile și de 10 zile pentru celelalte cazuri.

 1. În perioada carantinei sau atunci când prezentăm simptome caracteristice infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuăm testarea rapidă antigen. În cazul rezultatului pozitiv, procedăm conform celor prevăzute la punctul 1 de mai sus.

Ținem aproape! Sănătate deplină vă dorim! Rămâneți în siguranță!