Admitere la Master sesiunea de vară
*suplimentar pentru românii de pretudindeni există locuri/granturi de studii universitare de master finanțare de la bugetul de stat respective 6 locuri fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă și 15 locuri fără plata taxelor de școlarizare ,dar fără bursă. Pentru mai multe detalii și formulare accesați aici.
Cum se face admiterea?
Media generală de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală a anilor de studii universitare de licență (pondere 0,3), media examenului de licență (pondere 0,4) și nota obținută la proba orală (pondere 0,3). Media se calculează cu două zecimale fără rotunjire.
Proba orală se schimbă în:
- Eseul vocațional pentru domeniul de științe inginerești
Eseul vocational
- se va referi la:
- Studiile și activitatea anterioară a candidatului
- Argumentarea alegerii programului de studiu
- Planul personal de educație și pregătire profesională
- Planul de dezvoltare a carierei
- va fi evaluat de Comisia de concurs după următoarele criterii:
- Competențele tehnice dobândite prin prisma programelor de studiu urmate anterior și relevanța acestora pentru programul de studii de master ales (C1)
- Motivația de studiu și legăturile anterioare și prezente ale candidatului cu domeniul programului de studiu ales (C2)
- Corespondența între programul de studiu și planul de dezvoltare a carierei (C3)
- va fi notat către fiecare membru al comisiei de concurs cu note de la 1 la 10. Nota la fiecare criteriu de evaluare a eseului, se calculează ca media aritmetică a notelor acordate de fiecare membru al comisiei de concurs.
- va avea o notă care se calculează ca medie ponderată a notelor obținute la fiecare probă cu următoarele ponderi: proba C1 – 40%, proba C2 – 40%, proba C3 – 20%,
Mai multe detalii și informații găsiți pe admitere.utcb.ro