Comunicat Decanat FII

26 februarie 2022

Comunicat Decanat FII

25.02.2022

Stimați colegi cadre didactice, cadre auxiliare și studenți,

În ultima săptămână, situația epidemiologică SARS-CoV-2 la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor a evoluat într-un ritm îngrijorător de 3-4 cazuri noi „Pozitiv”, raportate zilnic, față de 1-2 cazuri în săptămâna precedentă. La acestea, se adaugă un număr similar de cazuri de contact direct carantinate. 

În mod special, la anul II, seria B s-au acumulat în acest moment 2 cazuri în evoluție (din care unul cu spitalizare) și un al treilea, cu simptome caracteristice, în așteptarea rezultatului testului RT-PCR. 

În aceste condiții, Decanatul F.I.I. adoptă următoarele decizii și recomandări:

1. Se carantinează seria IIB pe o perioadă de 5 zile, în intervalul 25 februarie – 1 martie, cu efectuarea activității didactice în regim exclusiv on line, atât la curs cât și la aplicații;

2. Se solicită tuturor studenților și cadrelor didactice de la celelalte serii să respecte cu strictețe și să colaboreze în următoarea perioadă pentru asigurarea permanentă a măsurilor simple de distanțare și igienizare, cum ar fi: 

-purtarea permanentă a măștii de protecție medicală peste tot în Campusul F.I.I. și 

-aerisirea sălilor de clasă la începutul și sfârșitul fiecărei ore, câte 5 minute și 10 minute în pauză. 

3. La seriile unde activitățile didactice de la curs se efectuează în regim on line, se va reduce pe cât posibil contactul între studenți din grupe diferite în incinta F.I.I.

4. În același timp, recomandăm testarea rapidă și frecventă, încă de la aparitia primelor simptome caracteristice infectării cu SARS-CoV-2. În cazul rezultatului negativ și a persistenței simptomelor, pentru obținerea unor rezultante concludente, se poate efectua testarea gratuită RT-PCR în cele 34 centre deschise în Bucuresti:

https://dspb.ro/dspb-uploads/2022/02/CENTRALIZATOR-PUNCTE-DE-RECOLTARE-RT-PCR-06.02.2022-5.pdf

Programarea se poate face rapid și în timp real prin completarea on line a formularului electronic, disponibil la adresa:  dspb.ro/testare

În cazul rezultatului pozitiv se va proceda la intrarea imediată în izolare cu anunțarea Secretariatului FII. Ca măsură suplimentară de siguranță, se va rămâne în izolare pe parcursul celor circa 24 ore până la sosirea rezultatului RT-PCR, iar studenții își vor anunța profesorii de la cursurile din ziua respectivă și Secretariatul.  

5. Atunci când, într-o grupă, apar simultan 2 (două) cazuri de infectare SARS-CoV-2, dovedite cu raport medical CoronaForms trimis la Secretariatul F.I.I., se va proceda la carantinarea automată a grupei pe o perioadă de 5 zile, cu trecerea activităților didactice în regim integral on line. Măsura aceasta este similară celei în vigoare la acest moment în învățământul preuniversitar, acolo unde o clasă de circa 30 elevi este carantinată la apariția a 3 cazuri simultane (echivalentul unei rate de incidență locale de 100 la mie în 5 zile) .

Deși îngrijorătoare, evoluția prezentă poate fi ținută sub control prin colaborarea adecvată a tuturor membrilor Facultății de Inginerie a Instalatiilor, cadre didactice, cadre auxiliare și, nu în ultimul rând, studenții noștri. 

Vă dorim multă sănătate!

Cu cele mai bune gânduri, sentimente și permanentă preocupare,

Decanatul F.I.I.