F.I.I. si TU inginer de instalatii si impreuna putem contribui la o planeta verde!
Facultatea de Inginerie a Instalatiilor (F.I.I.)
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
RSS Feed
Facebook Facultatea de Inginerie a Instalatiilor
Twitter Facultatea de Inginerie a Instalatiilor
DIGILIB - Biblioteca digitala
TUR Virtual
Facultate
Facultatea a fost clasata pe locul 2 in topul preferintelor anjatorilor in anul 2011
Sigma Art Cultural
-Artistic Foundation
Diplome recunoscute international
Copyright 2014 - Facultatea de Inginerie a Instalatiilor
  • Anul acesta sarbatorim 66 de ani de invatamant superior tehnic de instalatii la F.I.I.Click aici
  • Promovam eficienta energetica a cladirilor prin utilizarea surselor de energie regenerabila
  • Studentii F.I.I. reprezinta ROMANIA la cel mai mare concurs de proiectare si constructie de CASE SOLAREClick aici
  • Felicitari Promotiei 2014-2015 si mult succes in continuare !
  • Suntem mandrii de studentii F.I.I. care au castigat numeroase concursuri internationale
  • F.I.I. propune un plan de invatamant variat, astfel sansele de angajare sunt cele mai mariClick aici
  • Impreuna putem concepe si construi case inteligente, eficiente si cu cel mai ridicat grad de confort
· Clasata pe locul 2 in topul preferintelor angajatorilor in 2011.

· Absolventii facultatii - niciodata someri!

· Instalatiile sunt elemente principale pentru asigurarea confortului si reducerea consumului de energie.

· Studiem intr-o cladire de patrimoniu recent renovata si consolidata aflata in centrul Capitalei.
De ce F.I.I.?
Prototipul EFdeN se pregateste de lansarea oficiala
Dupa ce a reprezentat cu succes Romania in finala competitiei Solar Decathlon Europe 2014, prototipul EFdeN, creatia proiectului cu acelasi nume, si-a gasit o casa permanenta pe Bd. Pache Protopopescu, nr. 66, in incinta Facultatii de Inginerie a Instalatiilor, parte a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde va deveni primul Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania.
Astfel, marti, 16 iunie, incepand cu ora 09:30, prototipul EFdeN a putut fi vizitat in cadrul Saptamanii Inovatiei, o initiativa a grupului din care GDF SUEZ Energy Romania face parte si care se desfasoara in perioada 15-19 iunie, in peste 20 de tari din intreaga lume. Acest demers va reuni experti, clienti, parteneri si angajati care vor dezbate teme de interes cum ar fi eficienta energetica, energia regenerabila, tehnologiile si orasele smart sau mobilitatea.
Datorita semnarii parteneriatului cu GDF SUEZ, casa construita de EFdeN este cu un pas mai aproape de transformarea prototipului intr-un prim Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania.
EFdeN este locuinta solara, 100% electrica, fara facturi lunare, deoarece necesarul de  energie electrica se obtine prin intermediul  panourilor fotovoltaice, in timp ce panourile solare asigura apa calda. Casa EFdeN este sustenabila (o parte din echipamentele si materialele utilizate sunt reciclabile si reciclate, prietenoase cu mediul, avand un grad scazut de compusi organici volatili si fara PVC), eficienta din punct de vedere energetic (de 4 ori mai eficienta decat o casa traditionala), activa  (produce mai multa energie decat consuma pe durata unui an, iar diferenta este injectata in retea, primind bani pentru surplusul de energie) si inteligenta (foloseste un sistem de automatizare care monitorizeaza si controleaza locuinta, invatand in acelasi timp si adaptandu-se la comportamentul ocupantului).
In curand, centrul va fi deschis studentilor, profesionistilor si publicului larg. Centrul de Cercetare a Conditiilor de Confort (EFdeN 4C) isi propune sa reuneasca studentii, profesorii, tinerii cercetatori, si partenerii proiectului, din mediul public si privat, pentru a analiza si testa toata aspectele ce tin de confortul si siguranta unei locuinte. Aducand impreuna eforturile de cercetare si expertiza partenerilor, ne dorim sa gasim solutii la provocarile impuse de crearea unui spatiu de locuit confortabil, adaptat la realitatile si nevoile societatii contemporane. Casa EFdeN isi propune si sa devina prima locuinta certificata complet Living Building Challenge (LBC) din Europa, LBC fiind cea mai riguroasa schema de certificare sustenabila la nivel mondial.