Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
FACULTATEA DE INGINERIE A INSTALATIILOR (F.I.I)
Profesia de inginer de instalatii - traditie, prezent si viitor
Facultatea de Inginerie a Instalatiilor

In acest an se implinesc 67 de ani de la crearea (octombrie 1949) in Romania, la Institutul de Constructii Bucuresti, a invatamantului tehnic superior care formeaza ingineri in domeniul (profilul) Instalatii, din cadrul domeniului fundamental Stiinte ingineresti.
Facultatea de Instalatii ofera doua specializari acreditate, respectiv Instalatii pentru constructii si Instalatii si echipamente pentru protectia atmosferei. Din anul 1952 exista si cursuri la invatamantul seral iar din anul 1994 cursurile de zi ale specializarii de Instalatii pentru constructii se pot urma integral si in limba franceza, prin colaborarea facultatii cu Departamentul de Inginerie in limbi straine si comunicare din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.
Dezvoltarea domeniului, corelata cu buna pregatire oferita la nivel de licenta inginerului de instalatii, au condus la existenta unei solicitari deosebite de absolventi din partea angajatorilor. In prezent, absolventii Facultatii de Instalatii sunt urmariti de firme inca de pe bancile facultatii, iar salariile pe care le obtin sunt atractive. In plus, profesia permite crearea de firme proprii, pentru care pregatirea manageriala din facultate ofera cunostiinte solide.